Southwick House

Wat is Southwick House ‘Levende Geschiedenis’ ?

Southwick House ‘Levende Geschiedenis’ is geboren vanuit de passie om ‘Zorg, Aandacht en Begrip’ aan de medemens te geven gecombineerd met de interesse (hobby) in alles wat te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog en met name de BEVRIJDING.

Southwick House ‘Levende Geschiedenis’ is opgericht door en eigendom van Marcel Meijer uit Bodegraven. Na meer dan 30 jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven werd het voor hem tijd om zijn ‘mens-zijn’ en passie te combineren en concreet gestalte te geven. Hoe? Dat leest u op de pagina programma ‘Levende Geschiedenis’.

Met zijn bedrijf wil Meijer ouderen en andere belangstellenden als het ware een stukje (her)beleving van de periode van de Tweede Wereldoorlog bieden en met name de tijd van de BEVRIJDING.
Het horen en meezingen van (bevrijdings)liedjes, het proeven van snoepjes uit die tijd, de geur van canvas en het geluid van en het meerijden in een originele Willys Jeep uit de Tweede Wereldoorlog stimuleert de zintuigen. Er gaat er als het ware ‘een dekseltje open’.

Daarnaast vindt Marcel het belangrijk om de geschiedenis levend te houden. Niet alleen voor ouderen, maar voor iedereen!

Waarom de keuze voor de naam Southwick House ‘Levende Geschiedenis? ‘

Southwick House is een landgoed in het zuiden van Engeland waar de opperbevelhebbers van de geallieerde strijdkrachten, Eisenhower, Montgomery en Ramsay D-Day voorbereidden en de datum 6 juni 1944 vaststelden, waarbij Eisenhower de legendarische woorden “OK, let’s go” sprak. Het begin van een operatie (‘Operatie Overlord’) die tot de bevrijding van West-Europa leidde. Die BEVRIJDING is het thema waar Meijer zich op richt.